Stema Romaniei


Primaria Comunei Halchiu, jud. Brasov, ROMANIA


Drapelul Romaniei
| Achizitii publice | Publicitate - Anunturi | Galerie | Harta site | Consiliul Local | Datele Personale|

Prezentarea Comunei Halchiu

Comuna Halchiu este amplasata în partea de nord a Tarii Bârsei, la 15 km de municipiul Brasov. Teritoriul ei administrativ se învecineaza la nord cu comuna Feldioara si comuna Crizbav, la est cu comuna Bod si municipiul Brasov, la sud cu orasul Ghimbav, iar la vest cu teritoriul comunei Dumbravita si municipiul Codlea. Comuna Halchiu are în componenta doua sate: Halchiul, ca resedinta de comuna si Satu-Nou.
Comuna are o suprafata de 7,5 km patrati, 1.130 numere de casa, 23 strazi însumând 23 km (asfaltate pe 8 km), o retea de alimentare cu apa (în Halchiu), o retea de alimentare cu gaz metan, o retea de canalizare si o retea de telefonie moderna, digitala.

Halchiu - vedere de ansamblu
Halchiu -  Biserica

Din punct de vedere administrativ-teritorial, comuna însumeaza o suprafata totala de 5.667 ha, din care:
- intravilan - 294 ha
- extravilan - 5.383 ha

Pe raza comunei Halchiu activeaza un numar de 110 producatori care detin si administreaza exploatatii agricole dimensionale potrivit prevederilor O.U.G. 108/2001, suprafata cultivata fiind de 1.750 ha.

În comuna Halchiu functioneaza patru scoli primare si gimnaziale si un numar de doua gradinite, din care în localitatea Halchiu, doua scoli si o gradinita de copii: Corpul A cu un numar de 142 elevi si 16 cadre didactice, Corpul B cu 141 elevi si 8 cadre didactice si Gradinita de copii cu un numar de 112 copii si 5 educatoare.
Halchiu - Primaria
În zona, exista un potential excedent de dezvoltare a agroturismului, datorita posibilitatilor multiple: hipism (tot timpul anului), turism în gospodariile populatiei, turism gastronomic, excursii de o zi în împrejurimi, turism antistres si turism istoric si cultural.